LINDA WAGENMAKERS

Linda Wagenmakers: “Ik leer door vallen en opstaan. Door in het diepe te springen en uit mijn comfortzone te treden. Door steeds mezelf te verbeteren en het steeds opnieuw te blijven proberen. Dat doe ik met passie voor datgene wat mij in vuur en vlam zet : Zingen, acteren,verhalen vertellen.

Zingen is mijn leven, het is als ademhalen, het zit in mijn genen. Vanaf kind zong iedereen om mij heen aan de keukentafel, bij opa en oma met de hele familie en in de kerk. Mijn moeder maakte van Amerikaanse musicalproducties volledig eigen versies die met meer dan 50 man en volledige band, kostuums en decor werden opgevoerd. Die passie en noodzaak om altijd te kijken naar de mogelijkheid om iets geweldigs neer te zetten waar mensen steil van achterover slaan vind je terug in alles wat ik doe.”

SHOWBIZZ: THE PRESSURE COOKER

Ik ben als 20 jarige de showbizz ingestapt. Als professionele zangeres/actrice heb ik de eer gehad om in internationale befaamde grote musicals te spelen! Prachtige, epische en hylarische rollen mogen neerzetten, maar ook in originele, kleinere van Nederlandse bodem gemaakte musicals gespeeld, waarbij je de rollen zelf mag invullen en ontdekken. Ik heb voor bijna alle grote productiehuizen in Nederland gewerkt. Ik was toen ik begon jong, naÏef, groen als gras!  De showbizz was voor mij een crash cursus: Ik leerde mezelf staande te houden, om te gaan met de hoge druk , avond na avond voor duizenden mensen te presteren en mezelf steeds te verbeteren. en niet geheel onbelangerijk: Ik leerde de spelregels kennen!

 

DE SHORTCUT

Ik had er heel wat voor over gehad om in die tijd een coach te hebben die mij had verteld wat ik nu allemaal weet. In gesprekken met Collega’s merk ik dat die behoefte bij veel mensen leeft. In mijn coachings zal ik al mijn ervaring inzetten om jou die extra steun in je rug te geven, zodat je vol zelfvertrouwen je weg kan vervolgen.

 

CREATIVE THINKTANK

Ik krijg enorm veel energie van het bedenken van nieuwe verhalen, shows en concepten vanuit helemaal niets, behalve mijn fantasie! Door mijn ervaring in het theater heb ik genoeg ideetjes opgedaan en gezien om daarmee effectief ideëen vorm te geven , te structureren, te regisseren en met behulp van experts in mijn netwerk neer te zetten. Ben je op zoek naar een partner in crime voor jouw creatieve droom? I’m your girl!!

Linda Wagenmakers

ZINGEN ALS WHITNEY HOUSTON

Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik Whitney Houston voor het eerst op de televisie zag!  Die magie, zorgde ervoor dat er in mij een vonkje oversprong en ik wilde niets liever dan net zo goed worden als zij!

In mijn familie werd er altijd muziek gemaakt, iedereen zong, vaak in prachtige harmonietjes en bespeelde wel een instrument. Ook in de kerk begon het muziek maken met het zingen in musicals, gecombineerd met het zingen van Black Gospel, en op mijn veertiende begon ik zanglessen te volgen bij Anne Evers. Zij gaf mij een solide klassieke zang basis die mij later ontzettend heeft geholpen in verschillende producties. Ik combineerde haar kennis met wat ik zelf hoorde en voelde. Toen ik voor Miss Saigon auditie deed moest ik overschakelen op een nieuwe techniek omdat daar het belten voor nodig was. Ik kreeg les van Adriaan van Limpt, een vooraanstaand Klassieke Tenor, die op dat moment de rol van “Piangi” speelde in de “Phantom of the Opera“, maar ook van Alberto Ter Doest, Rob Stallinga, Jimmy Hutchinson, en zelfs ZANG AUTORITEIT Mary Hammond van De Royal Academy of Music in Londen, werd overgevlogen om mij in sneltrein tempo om te scholen. Miss Saigon was voor mij een driejarige pressure cooker leer periode, waarin ik steeds probeerde om alle technieken te combineren. Pas na mijn deelname aan het Eurovisie songfestival heb ik tijd genomen om echt weer te gaan studeren. Deze keer de EVTS en CVT methoden die op heel verschillende manieren , alle technieken bij elkaar brachten. Bij Vocal Center deed ik dat nog eens dunnetjes over en ook daar verworf ik nog wat meer inzichten in het makkelijker toepassen van klanken, energie en volume en natuurlijk blijf ik altijd op zoek naar nog meer kennis en groei!

CARRIÈRE

THEATER

Linda Wagenmakers heeft drie jaar lang de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon gespeeld. Daarna volgden hoofdrollen in Spamalot, Love me just a little bit more, Rocky over the Rainbow, 50 tinten grijs, The witches of Eastwick, Urinetown, Hans en Grietje en Shhh… it happens. Helaas kon Linda haar rol als Becky in de Nederlandse versie van Waitress niet vervolmaken als gevolg van de COVID 19 pandemie.

Linda tourde als soliste met een aantal Black Gospel theater tournee’s door het land en was onderdeel van de Groep SALT met o.a. MIchelle David en Roqc-e Harrel

 

STEMACTRICE

Linda was en is zeer vereerd om de rol van Mulan en Tiana in de Disneyfilms Mulan I en II en The Princess and the frog gespeeld te hebben in Nederland. Daarnaast is zij nog steeds een veelgevraagd stemactrice voor diverse tekenfilms en nasynchronisaties (o.a. Disney, Cartoon network, Nickelodeon)

DIVERSEN

Linda Wagenmakers speelde in de met een televizier ring bekroonde serie Westenwind en zong tevens de succesvolle titelsong in ‘Laat me vrij om te gaan’. Linda won het nationale Eurovisie songfestival in met haar top 10 hit ‘ “No Goodbyes” waarmee zij Nederland vertegenwoordigde in Zweden en een dertiende plaats wist te bemachtigen. Ook heeft zij haar eigen Gospel album uitgebracht “Full Circle”

Zij trad verschillende malen op voor het koninklijke huis,  zong met grote orkesten zoals o.a. Het Philharmonisch orkest Rotterdam, De militaire kapel Johan willem Friso.  Tevens was ze vaak te gast als zangeres in verschillende tv shows!

VOCAL COACHING

Linda Wagenmakers richtte zich naast haar theaterwerk ook op Vocalcoaching en gaf Masterclasses in o.a. het Musiater in Zevenaar aan groepen van 16 personen, heeft een paar jaar Voor Vocal Center gewerkt, maar koos uiteindelijk om voor zichzelf verder te gaan, zodat zij in alle vrijheid en veiligheid aan haar nieuwe ideëen kon werken.