Over Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers, het gezicht achter Phoenix Vocal Coaching.

Linda Wagenmakers: “Ik leer door vallen en opstaan.” Door in het diepe te springen en uit mijn comfortzone te treden. Door steeds mezelf te verbeteren en het steeds opnieuw te blijven proberen. Dat doe ik met passie voor datgene wat mij in vuur en vlam zet : Zingen, acteren,verhalen vertellen.

Zingen is mijn leven, het is als ademhalen, het zit in mijn genen. Vanaf kind zong iedereen om mij heen aan de keukentafel, bij opa en oma met de hele familie en in de kerk. Mijn moeder maakte van Amerikaanse musicalproducties volledig eigen versies die met meer dan 50 man en volledige band, kostuums en decor werden opgevoerd. Die passie en noodzaak om altijd te kijken naar de mogelijkheid om iets geweldigs neer te zetten waar mensen steil van achterover slaan vind je terug in alles wat ik doe.”

Linda Wagenmakers

Linda Wagenmakers, een reis door de tijd!

2000
2000

2000: Eurovision Songfestival

In 2000 won Linda het nationale songfestival met haar legendarische act No Goodbye's waarbij er dansers onder haar meer dan levensgrote zwart-witte jurk vandaan kwamen. No Goodbye's leverde Linda een top tien notering in de Nederlandse top 40 op.

Young & Talented

Showbizz "The pressure cooker"

Ik ben als 20 jarige de showbizz ingestapt. Als professionele zangeres/actrice heb ik de eer gehad om in internationale befaamde grote musicals te spelen! Prachtige, epische en hylarische rollen mogen neerzetten, maar ook in originele, kleinere van Nederlandse bodem gemaakte musicals gespeeld, waarbij je de rollen zelf mag invullen en ontdekken. 

Ik heb voor bijna alle grote productiehuizen in Nederland gewerkt. Ik was toen ik begon jong, naÏef, groen als gras!  

De showbizz was voor mij een crash cursus: Ik leerde mezelf staande te houden, om te gaan met de hoge druk, avond na avond voor duizenden mensen te presteren en mezelf steeds te verbeteren. en niet geheel onbelangerijk: Ik leerde de spelregels kennen!